Shoes | Santoni Online

De Oprichting van Santoni

In 1970 begon de Italiaanse Andrea Santoni met het maken van schoenen. Hij werkte destijds in een schoenenfabriek en was gefascineerd van mooie schoenen. Doordat schoenen steeds meer in de massa werden geproduceerd was er weinig ruimte voor het oude ambacht van schoenmaker binnen de fabrieken. Andrea besloot privé lessen te volgen en leerde het vak van ambachtelijke schoenmaker. Samen met zijn vrouw Rosa begonnen ze in 1975 hun eigen schoenmakerij in Corridonia in de Italiaanse provincie Macerata.

Santoni handgemaakte schoenen

Santoni schoenen zijn vandaag de dag nog altijd handgemaakte Italiaanse design schoenen. In het familiebedrijf werken ongeveer twintig ambachtelijk schoenmakers die elke schoen met zorg samenstellen. De kwaliteit van het schoeisel staat boven alles. Voor de schoenen wordt alleen gebruik gemaakt van de beste soorten leer en natuurlijke materialen zoals kurk en rubber. Zelf de binnenzool wordt van de fijnste leersoorten gemaakt. De zolen van de schoenen worden met de hand gestikt. Uiteindelijk krijgt elke Santoni schoen een uitgebreide poetsbeurt. Door het gebruik van verschillende kleuren en soorten schoenpoets ontstaat een warme kleur met een elegante uitstraling. Deze poetstechniek is misschien wel het handelsmerk van Santoni. Voordat de schoenen het bedrijf verlaten, wordt ieder paar zorgvuldig gecontroleerd.

Santoni is meer dan handgemaakte herenschoenen

Aanvankelijk begon Andrea Santoni met het maken van schoenen voor mannen. De heren collectie werd later uitgebreid met schoenenlijn voor dames, een collectie voor kinderen en accessoires. Alle producten worden met de hand geproduceerd en voldoen allemaal aan de hoge kwaliteitseisen. In de afgelopen jaren is het merk bijzondere samenwerkingen aangegaan met andere luxe producten. Voor Mercedes AMG ontwerpt Santoni unieke handgemaakte raceschoenen voor de autosport en voor het Zwitserse horlogemerk IWC worden exclusieve horloge bandjes vervaardigd.

Wanneer u voor Santoni kiest, dan kiest u voor een echte handgemaakte schoen. Als u de schoenen onderhoud met dezelfde liefde als waarmee ze gemaakt zijn, dan kunt u jaren genieten van uw handgemaakte schoenen. Santoni is een juweel voor de voeten dat in geen enkele schoenenkast mag ontbreken.