Shoes | Santoni Online

Santoni Schoenen

Mooie design schoenen, handgemaakt en van Italiaanse topkwaliteit. Santoni schoenen zijn een parel aan elke voet. Met deze gedachte begon Andrea Santoni in de jaren zeventig van de vorige eeuw met het maken van schoenen. Santoni werkte destijds in een schoenenfabriek en hij vond het vreselijk dat, met de opkomst van de machinaal geproduceerde schoen als massaproduct, de kwaliteit van schoeisel snel achteruit ging. Hij nam les en leerde het schoenmakersvak van de beste schoenmakers. Tegen alle economische regels in had Santoni succes. Al snel opende hij zijn eigen schoenatelier waar vandaag de dag twintig meesterschoenmakers Santoni schoenen hoofdzakelijk met de hand produceren.

Santoni schoenen betekenen kwaliteit 

Santoni maakt alleen gebruik van de beste materialen. Voor de schoenen worden hoofdzakelijk natuurlijke materialen gebruikt zoals leer, rubber en kruk. Met de tijd is Santoni ook hoogwaardige synthetische producten zoals Vibram gaan gebruiken voor het vervaardigen van vrijetijds- en sportschoenen. Dit heeft geleid tot een exclusieve samenwerking met Mercedus AMG waarvoor het merk schoenen ontwerpt en produceert voor de autoracesport. 
Het leer van zowel de buitenschoen als de binnenschoen wordt met de hand gekwalificeerd en geselecteerd. Zelfs de binnenzolen worden gemaakt van de beste leersoorten. Alle Santoni schoenen worden met de hand gestikt wat zorgt voor een sterke afwerking die jarenlang meegaat. Tot slotte wordt het leer gepoetst en gepolijst met meerdere kleuren schoenpoets wat de Santoni schoenen een mooie en warme afwerking geeft. Elke schoen is uniek en elke schoen wordt door Andrea Santoni persoonlijk gecontroleerd voordat ze het atelier verlaten.

Maak een fashion statement

Wereldwijd is het merk Santoni geliefd geworden bij beroemdheden die de schoenen graag op de rode loper dragen. Ook aan design geeft Santoni veel aandacht. Mooie handgemaakte pumps met hoge hakken voor dames en klassieke herenschoenen gepoetst in modieuze kleuren voor heren. De vrijetijdsschoenen van Santoni zijn al net zo mooi. Voor heren, dames en kinderen biedt Santoni een uitgebreide schoenen collectie. Natuurlijk, de schoenen zijn iets duurder dan de doorsnee paar schoenen, maar wie de schoen goed verzorgd gaat jarenlang plezier hebben van zijn of haar Santoni schoenen. Een echte schoenenkenner draagt immers Santoni schoenen!